d

d

onsdag 24. september 2014

Den Danske Ambulansetjenesten

Det er noen forskjeller på hvordan de Norske ambulansetjenesten og den Danske ambulansetjenesten fungerer. Det er forskjeller på de prosedyrer, hvordan ting gjøres, ambulanse oppsettet i bilen og forskjellig utstyr.
Litt generelt om stasjonen jeg holder til på. På dagvakten som går fra 07.00-19.00 er det 8 aktive biler og på nattvaktene fra 19.00-07.00 er det 2 biler. 



Inne i ambulansene er det LP12 og LP15, akkurat som vi er vant med å ha i Norge. I sykekupeen så er det større plass og gjør at vi får mye plass å jobbe på. Det er omtrent likt utstyr og båre som vi har i Norge. Det er Ferno båre som det brukes her. Før så hadde dem med vakummadrass, men det har det blitt slutt på. 
F.eks. hvis man har en trafikkulykke der pasienten ligger ute, så er det viktig å unngå varmetap. Her bruker dem allerværsteppe, som er slik som en "aluminomsfolie" også må man ha et helseteppe opp på igjen slik at det får den viktige funksjonen. Mens i Norge så bruker vi bobleplast som jeg synes kanskje fungerer bedre. 


Istendenfor akuttbagen som vi bruker i Norge, så har dem akuttsekk i Danmark. Jeg synes denne løsning er god. Det er fordi du kan ta den lett på ryggen for å gå lengre strekker og du får hendene fri. Dette gjør at vi får med mer utstyr. Inni sekken får man bra plass til det forskjellige utstyret vi trenger.


-Nina


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar